Kookworkshop

 

Algemene Informatie kookworkshop Grand bistro de Rotonde

Doel van een kookworkshop:

Ontspannen gezamenlijk met een chef-kok werken aan een gezamenlijk op te eten menuutje.

Je bent zelf aan het koken maar veel voorbereidingen zijn al door ons getroffen. Bij een kookles maak je alles zelf maar duurt een paar uur langer dan een workshop.

Bij een workshop is de “gun” factor erg belangrijk!

Voor iedereen is een groot deel van de recepten uitgewerkt zodat je het thuis ook kan maken…Wie durft…???

 

7 favoriete menu’s

Soorten Kookworkshop allen € 39,50 en allen incl. een welkomstdrankje passend bij de gekozen workshop, kookschort voor tijdens het koken, de recepten om mee te nemen en een kok.

Steak Menu
Oostenrijks menu
Italiaans Menu
Frans Menu
Biologisch Menu + € 5.00
Wild menu (alleen in het seizoen okt t/m begin januari) + € 10.00
Tapas maken

Kookworkshop Steak Menu

Vooraf:
Proeverij van 5 verschillende hapjes in tapasvorm

Hoofd:
Mixed grill met grill tomaat en plakje spek
Ribeye met kruidenboter
Zalmmoot van de grill met dille saus

Dessert:
Zelfgemaakt ijs met slagroom en warme chocoladesaus

 

Italiaans Kookworkshop

3 gangen menu

Vooraf:
Italiaanse Proeverij
(Vitello Tonato, Tomaat/Mozzarella, Carpaccio, Meloen/Parmaham, Fritto Misto)

Hoofd:
Saltimbocca met een tomatensaus
Italiaanse steak me t gorgonzola, pepers en paddenstoelen
Vistrio ( Pangasius, Zwaardvis, Zalm ) met een tomatensaus

Dessert:
Grand Dessert Italia (Zelfgemaakt ijs, Mascarpone crème, Tulle ’s en Tiramisu)

 

Het Oostenrijksmenu

Vooraf:
Fritatten Suppe, dubbel getrokken bouillon met dun gesneden flensjes
Soepstengel met sesamzaad

Hoofd:
Wiener Schnitzel trio (3 verschillende schnitzels van kip, kalf en varken) origineel bereidt.
Kabeljauw op Weense wijze bereidt
Zwiebel rostbraten, entrecote met gefrituurde uien en rode wijnsaus

Garnituren:
aardappelsalade (2 verschillende), groene salade, rösti, snijbonen

Dessert:
Apfelstrudel met huisgemaakt amaretto ijs en slagroom

 

Franse Workshop Grande

Vooraf:
3 haps proeverij bestaande uit:
Knoflook-Uiensoep, Champignons Dordogne, Salade met gegrilde tonijn

Hoofdgerecht:
Slibtongetjes a-la-Picasso
Groenten geitenkaas Quiche met gemarineerde tahoe
Entrecote met kruidenboter

Garnituren:
Aardappelgratin/Pommes Parissiene/Haricot verts/Salade simpel

Dessert proeverij:
Crêpes Suzette/Tarte tartin /Chocolade mousse


Biologische Workshop: + € 5.00

Vooraf:
Royale frisse salade met dun gesneden Wild zwijn ham
of
Champignons Dordogne met een saus tartaar

 

Hoofd:
Kipfilet gevuld met spinazie en brie
Varkensmedaillons in spek omwikkeld
Vis gerecht van het seizoen

Garnituren:
pasta, tomatensaus, haricot verts, appeltjes compote, komkommersalade

Dessert:
Tiramisu met slagroom
of
Aardbeienijs met slagroom en chocoladesaus

 

Wildkookworkshop +€ 10.00

VOORAF:

WILD PROEVERIJ :       WILDKROKET , SALADE MET HERTESALAMI, LASANE MET WILDZWIJNRUGFILET EN MANGO CHUTNEY

 

TUSSENGERECHT:

Wildbouillon met wildgehaktballetjes uit eigen keuken

 

HOOFDGERECHT:

Wildzwijn rug gevuld met pruimenfarce
of
fazant op 2 manieren bereid

Garnituren:
Zuurkool, Spruiten en rode kool
Aardappelpuree en aardappelkroketten’
Stoofperen

DESSERT:
Mohr im Hemd met warme chocoladesaus, slagroom en een bolletje vanille-ijs

 

Kinderworkshop: (minimaal 6 kindjes en maximaal 10 kindjes)
Graag verzorgen wij een kinderpartijtje in vorm van een kookworkshop.

Bij beide vanaf Ontvangst:
Frisdrank naar eigen keus met een royale schaal slagroomsoesjes(of iets wat past bij uw kind)
Uitdelen van de te maken recepten. De jarig is de chef kok zijn/haar assistent.
Het vertellen van de huisregels
Het verdelen van de taken, de meeste taken worden afgewisseld zodat iedereen zoveel mogelijk kan bereiden…

 

Voorstel menu 1

Lasagne bolognaise
Pasta
Spaghetti

2 verschillende sausen die ieder zelf over zijn/haar pasta kan scheppen.

Frisse salade met croutonnetjes
Raspen van de Parmezaanse kaas
Bord garnituur

Koken ongeveer 1.5 uur lang

Opeten met een glas frisdrank na keuze.
Uiteraard met vuurwerkje voor de jarige ijsje als toetje

€ 18.50 p.p.

 

 

Voorstel menu 2:

High fris… (soort van high tea maar dan voor kits…)
Maken van verschillende zoetigheden, hartige sandwiches, pasteitje met ragout & frieten zelf maken, mayonaise maken,
Groentenquiche
Tomatensoep met balletjes
verschillende sapjes maken en ice tea maken.

Op etagères verdelen en dit op tafel neerzetten, dit gezamenlijk opeten…

Uiteraard met vuurwerkje voor de jarige!

Prijs € 18.50 p.p.

 

Bij een workshop wordt er vaak gekozen:

Drank:

  1. als a-la-carte (normale consumpties, ieder naar eigen keus en 10% korting)
  2. als bistro de Rotonde arrangement, 3-4 consumpties, tafelwater en koffie/thee na het eten á € 14.50
  3. als all-in, 4 uur onbeperkt consumpties nuttigen á € 17.75