Kookworkshop

Algemene Informatie kookworkshop Grand bistro de Rotonde

Doel van een kookworkshop:

Ontspannen gezamenlijk met een chef-kok werken aan een gezamenlijk op te eten menuutje. Je bent zelf aan het koken maar veel voorbereidingen zijn al door ons getroffen. Bij een kookles maak je alles zelf maar duurt een paar uur langer dan een workshop. Bij een workshop is de “gun” factor erg belangrijk! Voor iedereen is een groot deel van de recepten uitgewerkt zodat je het thuis ook kan maken…Wie durft…??? Duur van het koken is ongeveer 2 uur. Het opeten mag duren zolang u zin heeft maar al snel is dit ook 1.5-2 uur in tijd teruggerekend.

Soorten Kookworkshop allen € 49,50 en allen incl. een welkomstdrankje passend bij de gekozen workshop, kookschort voor tijdens het koken, de recepten om mee te nemen en een kok.(Spaanse workshop is anders geprijsd)

Op zaterdag komt er een toeslag kok bij de prijs op: € 5.00 p.p. Een workshop kan alleen georganiseerd worden vanaf 8 personen.

  • Steak Menu
  • Oostenrijks menu
  • Italiaans Menu
  • Frans Menu
  • Biologisch Menu + € 5.00
  • Wild menu (alleen in het seizoen okt t/m begin januari) + € 15.00
  • Tapas maken € 42.50 p.p.

Kookworkshop Steak Menu

Vooraf: Proeverij van 5 verschillende hapjes in tapasvorm (deze keuzes hangen samen met onze huidige a-la-carte kaart )

Hoofd: Mixed grill met grill tomaat en plakje spek | Ribeye met kruidenboter | Zalmmoot van de  grill met dille saus

Dessert: Zelfgemaakt ijs met slagroom en warme chocoladesaus

Het Oostenrijksmenu

Vooraf: Fritatten Suppe, dubbel getrokken bouillon met dun gesneden flensjes | Soep stengel met sesamzaad

Hoofd: Wiener Schnitzel trio (3 verschillende schnitzels van kip, kalf en varken) origineel bereidt | Kabeljauw op Weense wijze bereidt | Zwiebel rostbraten, entrecote met gefrituurde uien en rode wijnsaus | Garnituren: aardappelsalade (2 verschillende), groene salade, rösti, snijbonen

Dessert: Apfelstrudel met huisgemaakt amaretto ijs en slagroom

Italiaans Kookworkshop

Vooraf: 5 haps Italiaanse Proeverij (Vitello Tonato, Tomaat/Mozzarella, Carpaccio, Meloen/Parmaham, Fritto Misto)

Hoofd: Saltimbocca met een tomatensaus | Italiaanse steak met gorgonzola, pepers en paddenstoelen | Vistrio ( Pangasius, Zwaardvis, Zalm ) met een tomatensaus

Dessert: Grand Dessert Italia (Zelfgemaakt ijs, Mascarpone crème, Tulle ’s  en Tiramisu)

Franse Workshop Grande

Vooraf: 3 haps proeverij bestaande uit: Knoflook-Uiensoep, Champignons Dordogne,  Salade met gegrildetonijn

Hoofdgerecht: Slibtongetjes a-la-Picasso | Groenten geitenkaas Quiche met gemarineerde tahoe | Entrecote met kruidenboter | Garnituren: Aardappelgratin/Pommes Parissiene/Haricot verts/Salade simpel

Dessert proeverij:  Crêpes Suzette / Tarte tartin / Chocolade mousse 

 

Biologische Workshop

Vooraf: Royale frisse salade met dun gesneden Wild zwijn ham | Of Champignons Dordogne met een saus tartaar

Hoofd: Kipfilet gevuld met spinazie en brie | Varkensmedaillons in spek omwikkeld | Vis gerecht van het seizoen | Garnituren: pasta, tomatensaus, haricot verts, appeltjes compote, komkommersalade

Dessert: Tiramisu met slagroom | Of Aardbeienijs met slagroom en chocoladesaus

Wildworkshop:

Vooraf: WILD PROEVERIJ: wildkroket, salade met hertensalami, lasagne met wildzwijnrugfilet enmango chutney.

Tussengerecht: Wildbouillon met wildgehaktballetjes uit eigen keuken

Hoofdgerecht: Wildzwijn rug gevuld met pruimenfarce | Of Fazant op 2 manieren bereid | Garnituren: zuurkool, spruiten en rode kool, aardappelpuree en aardappelkroketten, stoofperen

DESSERT: Mohr im Hemd met warme chocoladesaus, slagroom en een bolletje vanille-ijs

Spaanse tapas workshop:

Gerechten die gemaakt gaan worden: deze gerechten worden in willekeurige volgorde gemaakt, het is een twee-gangen diner waarbij koud en warm als een hapjes buffet op tafel neergezet zal worden. Ook wisselen de gerechten door de seizoenen en wat trendy is…

Creme Catalana | Bizcoco Boracho (dronken cake) | Spaanse champignons | Kippenvleugels met gembersaus | Crostini’s | Spiesjes van varkenshaas en olijven | Gebakken gamba’s met sherrysaus en inktvisringen | Aioli | Manchego kaas en adobo | Verse pesto | Empanadas | Spaanse aardappelen met aoili | Spaanse salade | Calamari | Tortila met choriza